Sportmassage

Een massage vóór een sportieve inspanning helpt je om de spieren beter op te warmen. Dit heeft een gunstige invloed op je prestatie, bijvoorbeeld vlak voor een wedstrijd. Na een intensieve sporttraining helpt een massage juist om je spieren sneller en beter te laten herstellen. Een sportmassage kent dan ook verschillende specifieke grepen en technieken en mag alleen gegeven worden na het volgen van de opleiding tot sportmasseur.

Een erkende sportmasseur kent de anatomie en fysiologie van het lichaam. Hierdoor weet hij als geen ander wat hij met een krachtige massage kan doen voor het lichaam. Een sportmassage kan tot 48 uur na een inspanning worden uitgevoerd. Het is echter ook een goede techniek als basis voor een revitaliserende massage of een reguliere ontspanningsmassage.

De sportmassage begint met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat je wensen zijn en waar de masseur op moet letten. Nadat de spiergroepen zijn onderzocht, kan de massage beginnen en eventueel worden afgesloten met tips en adviezen op maat voor de volgende trainingen.

Wil jij ook een sportmassage? Maak hier een afspraak.